PÅMELDING TIL FILMOPPTAK TIL "IN A STRANGE PLACE"

Festspillene søker skoginteresserte deltakere til filmprosjekt med premiere på Festspillene i Nord-Norge 2024

Sammen med den canadiske kunstnerduoen Mia + Eric søker vi personer med entusiasme og interesse for skogforvaltning/bevaring til å delta i filmprosjektet, In a Strange Place, som skal presenteres som en installasjon under Festspillene i Nord-Norge 2024. Deltakelse krever ingen tidligere erfaring.

Hvis du arbeider med skogforvaltning, i administrasjon, innen forskning, som frivillig, som aktivist, speider eller lignende i Harstadområdet, har vi veldig lyst å ha deg med på dette prosjektet.

FYLL UT SKJEMA UNDER FOR Å MELDE DEG PÅ.  Du vil bli kontaktet for nærmere avtale om innspilingstidspunkt medio september. 

Som del av prosjektet vil du bli bedt om å delta i en enkel form for «skogbading» - enkle bevegelser med overkroppen, gni hendene sammen, enkel svaing, åndedrag, sakte armbevegelser etc. Bevegelsene trenger ikke memoriseres. Det vil bli filmet et par minutter om gangen med pauser innimellom hvor instruksjoner vil bli gitt. Deltakere vil også bli bedt om å ha på seg en maske under enkelte opptak. Innspillingen oppfordrer til refleksjon rundt vår rolle i ivaretakelsen av skogområdene våre og deres fremtid.

Mia + Eric har allerede filmet 65 personer fra Tyskland som del av filmprosjektet og søker nå å legge til flere skogsentusiaster fra Harstadregionen. Når alle videoene blir spilt av samtidig, vil filminstallasjonen bli seende ut som en slags dans.

Hva du som deltaker kan forvente:

·        Vi trenger 30-60 min av din tid

·        Vi vil planlegge for et fastsatt tidspunkt i en skog i nærheten av der du arbeider/bor

·        Kunstnerne vil ta deg imot i skogen og gi deg innføring i prosjektet

·        Du vil bli filmet fra livet og opp når du «skogbader» og har på masken

·        Filmingen vil bli utført av profesjonelle og vil vare i ca. 20 min i korte intervaller. 3 min av opptaket vil bli brukt i den ferdige presentasjonen av filmen.

Filmopptak vil skje i perioden 26. september – 6. oktober.

Personinformasjon

+