Tid: Fredag 5. november 2021 kl. 13:30-15:00
Sted: Universitetets Aula, Karl Johans gate 47
Dørene åpner 12.30, alle gjester må være på plass senest 13.30.
Det må påregnes ventetid ved inngangen da det vil bli gjennomført sikkerhetskontroll og sjekk av identifikasjon.
Navn på registreringen må samsvare med navn på ID-kort. Gyldig ID defineres som pass (ikke nødpass), førerkort, nasjonalt ID-kort utstedt i Norge eller annet EØS-land.
Av sikkerhetshensyn vil det ikke være tillatt å medbringe bagasje større enn håndveske/PC-bag.
De generelle smittevernråd som fortsatt gjelder er:
* Hold deg hjemme hvis du er syk
* Test deg for covid-19 hvis du har symptomer på luftveisinfeksjon. Dette gjelder både vaksinerte og ikke-vaksinerte. For barn gjelder egne anbefalinger.
* Ha god hånd- og hostehygiene
* Hvis du tilhører en risikogruppe, følg råd til personer i risikogrupper (fhi.no)
For spørsmål, ta kontakt på mfa@medvind.no.
Påmeldingen stenger 4. november 2021 klokken 16.00
Program:
Kan vi kreve at fremtidige generasjoner skal engasjere seg i samfunnsdebatten når hatprat og anti-demokratisk ekstremisme spres i rekordfart på nett og i sosiale medier? Statsminister Jonas Gahr Støre og den tyske forbundspresidenten Frank-Walter Steinmeier møter norske ungdomspolitikere, overlevende etter terror og tyske samfunnsdebattanter til samtale.
Skal demokratiet overleve, må unge mennesker delta i den offentlige debatten og engasjere seg politisk. Dette var et hovedpoeng for den tidligere tyske forbundskansleren Willy Brandt som mottok Nobelprisen i Universitetets Aula i 1971. Femti år er gått siden den gang. Hva er demokratiets kår i dag? To norske ungdomspolitikere, Ola Svenneby fra Unge Høyre og Astrid Villa Eide Hoem fra AUF, møter til samtale med statsminister Jonas Gahr Støre og Frank-Walter Steinmeier, forbundspresident i Tyskland, i tillegg til Anastassia Pletoukhina som er overlevende etter terrorangrepet i den tyske byen Halle og borgermester i byen Zossen, Wiebke Şahin-Schwarzweller, som har engasjert seg mot hatprat.
Møteleder: Cathrine Thorleifsson, forsker ved Senter for ekstremismeforskning ved Universitetet i Oslo.
Frank-Walter Steinmeier ble valgt til tysk forbundspresident i 2017 og har en lang politisk karriere bak seg, bl.a. som tysk utenriksminister (2005-2009, 2013-2017) og visekansler (2007-2009). Han er utdannet jurist og har som forbundspresident markert seg som en sterk stemme for demokrati og menneskerettigheter. President Steinmeier er på offisielt besøk til Norge i perioden 4.-5. november
Skjema stenger for registrering