Bli frivillig på Oslo Pix 2019!

Den tredje utgaven av Oslo Pix går av stabelen 3. - 9. juni, og vi trenger engasjerte frivillige som har lyst til å bidra til å lage Oslos nye, internasjonale filmfestival! Her kan du lese om årets frivilliggrupper, og hva det vil si å være frivillig på Oslo Pix. Frist for påmelding er 16. Mai. 

 

Du må ha fylt 18 år for å være frivillig på Oslo Pix. 

Har du spørsmål? Send en e-post til frivillig@festivalkontoret.no 


I påmeldingsskjemaet blir du bedt om å oppgi hvilke områder du er mest interessert i å jobbe med, og fortelle litt om motivasjonen din for å være frivillig. Vi kan dessverre ikke garantere at alle får førstevalget sitt, men vi skal gjøre så godt vi kan for at alle får gjøre noe spennende!  


Her er de forskjellige oppgavene du kan bidra med som frivillig: 

 

Kinovertskap og infostand 
Dette er den største frivilliggruppa og festivalens ansikt utad i møte med publikum. Du betjener festivalens infostand i festivalgata på ettermiddag og kveldstid og er tilgjengelig i festivalområdet mellom Saga og Klingenberg kino. Du skal kunne svare på praktiske spørsmål knyttet til festivalen, inspirere de besøkende og sørge for synlighet og tilgjengelighet av informasjon på festivalens visningssteder. Du vil også få ulike praktiske oppgaver knyttet til visningene og festivalområdet, som administrasjon av billetter, utdeling av akkrediteringer til gjester, hjelpe til med rydding og innslipp mm. Som kinovert ved Saga, Klingenberg eller Vega Scene vil du være behjelpelig ved innslipp og bistå ved Q&As og filmsamtaler. Du er serviceinnstilt, ryddig og forberedt på både hektiske og rolige arbeidsperioder.   

 

Vertskap - skolefilmfestival 
På dagtid i festivaluka arrangerer vi skolevisninger for 9. klasse på Vega Scene og andre arenaer i nærområdet til Vega. Som frivillig på skolefilmfestivalen vil du få ansvar for én sal eller scene. Du tar imot elever og lærere, sørger for at foredragsholdere og festivalgjester har det de trenger, og hjelper til med innslipp og rydding. Du jobber tre hele dagskift i løpet av uka, og kan til gjengjeld se så mye film du vil under Oslo Pix` ordinære program på kveldstid og i helgen! Du er serviceinnstilt, ansvarlig og forberedt på både hektiske og rolige arbeidsperioder, Det er i tillegg en fordel om du er komfortabel med å snakke foran forsamlinger, men ikke noe absolutt krav!  

 

Distribusjon/Runner/Sjåfør

Vi har behov for folk som er kjent i Oslo og som er villige til å legge ned en ekstra innsats i forkant av festivalen, samt under festivalen. Allerede i midten av mai vil en del av gruppen distribuere festivalmagasiner og flyers, og under festival vil gruppen bli tildelt ulike oppgaver ved behov. Dersom du er særlig fleksibel i festivalperioden og kunne tenke deg å få erfaring med å gjøre litt av hvert, kan du krysse av på dette alternativet. Det er en fordel om du er en erfaren sjåfør og at du er komfortabel med å kjøre i byen – men det er ikke et krav. Vi kontakter deg for å avklare behov og tidsperiode sammen! 

 

Arrangement 

Arrangementsgruppa sørger for den praktiske gjennomføringen av alle arrangementer både i forkant og i løpet av festivalen - som programslipp, åpningsfest, avslutningsfest, spesialvisninger, samtaler og mottakelser. Gruppa har ansvar for rigging, servering, vakthold, innkjøp og andre praktiske oppgaver – med et felles mål om å skape den gode festivalstemningen hos publikum! Du er praktisk anlagt, fleksibel og kan gjerne jobbe både på dag- og kveldstid. 

 

Dekor/scenografi 

Dekorgruppen består av en liten gruppe som arbeider i  forkant av festivalen som vil bygge og lage dekor og scenografi til festivalgaten og spesialvisninger. Det er en fordel om du har erfaring fra maling, søm, snekring eller lignende arbeid. Denne gruppen har også ansvar for opprigg og nedrigg av dekor i festivalgaten mandag 3. juni på formiddagen og søndag 09. juni på ettermiddagen.

 

Rigg 

Du hjelper til med opprigg og nedrigg av festivalområdet mellom Saga og Klingenberg, hvor vi blant annet skal ha telt, scene, bar, storskjerm, sitteområder og servering. Mye blir rigget av leverandører, men det er behov for et team som hjelper til med å sette alt i stand. Du må helst være tilgjengelig helgen før åpning og søndag 09. juni, men det kan også være aktuelt å jobbe dagene i mellom disse datoene. Det er en fordel om du har tidligere erfaring med rigging og trives med fysisk arbeid. 

 

Bar 

Du betjener baren i festivalområdet mellom Saga og Klingenberg i perioden 3. – 9. juni, og har i samarbeid med barsjef ansvar for å tappe og selge øl og annen drikke til festivalgjestene våre mellom visninger, samt under filmsamtaler og arrangementer. Du har godt humør, er tålmodig og serviceinnstilt, og liker å møte mennesker. Her er det en fordel å ha erfaring fra bar eller at du har jobbet frivillig i festivalbar tidligere. 

 

Gjesteguide 
Oslo Pix får besøk av internasjonale filmskapere, skuespillere og andre gjester, og som gjesteguide er det er din jobb å ta i mot og følge opp gjestene gjennom oppholdet i Oslo. Gjesteguidene møter gjestene på flyplassen, svarer på praktiske spørsmål gjestene måtte ha, og sørger for at de er på rett sted til rett tid. Gjesteguidene er tilgjengelig for de gjestene de har ansvar for og tar med gjestene på guidede turer i Oslo, hvis de ønsker det. Du er fleksibel og kan gjerne jobbe både på dag- og kveldstid. Det er en fordel om du snakker flytende engelsk, og gjerne andre europeiske språk.  

 

Webredaksjon 
Webredaksjonen leverer saker til oslopix.no og sosiale medier daglig under festivalen. Skribentene bistår redaktør med bl.a. intervjuer med festivalens gjester og publikum, dekker arrangementer og formidler smakebiter fra filmprogrammet. Sakene legges ut både på norsk og engelsk, så gode skriveferdigheter på begge språk er nødvendig. Du må være fleksibel i festivalperioden, og det er en fordel om du kan ta egne bilder. 

 

Programguide  

Som programguide vil du få en ekstra gjennomgang av programmet i forkant, og være plassert på infostand klar for å informere om programmet til vårt publikum. Din primære oppgave er å være godt informert om festivalen og filmprogrammet og det er derfor svært viktig at du har noe ekstra tid før festivalen til å se litt film og lese deg opp slik at du er godt forberedt på å gi publikum anbefalinger. Du er svært filminteressert, utadvendt og glad i å formidle film til andre.  

 

Alt mulig!  

Du har lyst på erfaring fra alle felt, og kan settes til hvilken som helst oppgave som dukker opp. Du ønsker varierte dager, og tar gjerne en ekstra utfordring! Er du fleksibel og nysgjerrig velger du denne så finner vi en god plan sammen for uken.  

 

Hva forventer vi av våre frivillige?  

Vi forventer at du møter opp til avtalt tid og bidrar så godt du kan til arbeidsøkten er over. Som frivillig forplikter du deg til å jobbe minimum 15 timer. Som regel vil timeantallet ligge på ca. 20 timer. Oslo Pix varer i 7 dager, så du vil få god tid til å se mye film! Etter endt arbeid vil du få en attest som dokumenterer din innsats.  

 

Hvilke goder får jeg som frivillig?  

Alle frivillige får festivalpass til en verdi av 780 kr. Passet gir deg adgang til alle ordinære filmvisninger og arrangementer under festivalen. De frivillige inviteres til programslippfest før festivalen, og får utdelt festivalens t-skjorte og nett for 2019. Men viktigst av alt: Du får møte mange spennende mennesker, du får nyttig arbeidserfaring og innsikt i hvordan en filmfestival drives.  

 

Vi håper du vil være med på å lage tidenes beste Oslo Pix! 


Skjema stenger for registrering

Personinformasjon

+
     
Jeg godtar betingelsene.

Har du mulighet til å jobbe noen ekstra vakter?

Kan jobbe litt ekstra: