Påmelding til foredrag med Marte Heian-Engdal

«Makt og de maktesløse»
– et foredrag med Marte Heian-Engdal

 

Olavsfest i samarbeid med Sparebankstiftelsen SMN presenterer 22. mai et svært aktuelt foredrag med Midtøsten-ekspert Marte Heian-Engdal.

Foredraget etterfølges av en samtale mellom Heian-Engdal og Håkon Haugsbø.

Arrangementet finner sted onsdag 22. mai kl. 15-16 i Banksalen i lokalene til SpareBank 1 SMN i Søndre gate 4.

Marte Heian-Engdal (f. 1981) er historiker, forfatter og en av Norges fremste eksperter på Midtøsten. Hun har undervist på Universitetet i Oslo, vært seniorforsker ved PRIO, assisterende direktør for NOREF, og har lang erfaring fra arbeid med internasjonalt konfliktdiplomati. Hun har bodd flere år i Midtøsten, og reist dit jevnlig for å forstå konfliktene, historiene og menneskene som preger denne urolige regionen. Hun er mye brukt som ekspert i Norske medier i forbindelse med Israel/Palestina-konfilkten.

Hennes foredrag vil særlig handle om menneskene som lider mest i krig og av militær maktbruk – de sivile.

I september i fjor var Heian-Engdal i Gaza for å gjøre research til en bok om storpolitikkens påvirkning rundt et vanlig kjøkkenbord i Gaza. 7. oktober ble situasjonen brutalt endret. I sin nye bok «Et Gaza-liv» følger Heian-Engdal hverdagslivet til familien Al-Rantisi gjennom generasjoner, og vever samtidig inn Gazas politiske og historiske bakteppe.

Personinformasjon

Ønsker å delta